12/14/2010

7.36 malam

Ya Allah..tibe2 tgn gatal sgt2 nk update blog..xde isu pa pe...saje nk update cite2 terbaru... kalo xnk baca xpe.....xkisah..

alkisah nye skang still kt ofis lagi...(7.36 malam)...saje merajinkan diri nk siapkan keje yg bertimbun2 n xth la bile akan siap..tp akan usahakan utk kurangkan timbunan 2..ehehe...sebenarnya malas nk balik awal2...

td maser Solat Maghrib berjemaah dengan Rauf(ofis mate aku)..Ya Allah, baru sedar nikmat solat berjemaah ni....da lame sgt aku xberjemaah....n mcm da lalai dengan perintah Dia supaya memperbanyakkan Solat berjemaah..n td tb2 tergerak ati nk ajak Rauf berjemaah...raser Ya Allah...tenang sgt2...sbb dapat mengadap Dia dlm keadaan 2...(aku bkn nk menunjuk2, tp juz nk luahkan perasaan yg sgt xleh nk luahkan...tp sgt2 Ya Allah...Dia je yang tahu mcm mane aku raser)


n nk share 1 blog yg aku mmg sgt2 ske ikut....sgt2 adorable tuan punye blog 2...serius...bile baca...korg akan feel sgt2 cite yng tuan punya blog 2 nk citer..mcm citer die 2 smpai la kat aku..ahahah..best sgt2...teruskan meng update blog yer cik hananiey...saya sgt2 menyayangi anda...ehehehe...

k la...mahu menghadap keje2..semoga Allah mempermudahkan segala urusanku...Amin..

p/s: Mcamane nk tahu bila lelaki serius ajak kawin???n kt nk tahu yg die ckp 2 btl2 serius die nk kawin ngan kt..ahahaha.....nk taip ayat pn da xreti...paham la yer....explainnnnn plezzz..sgt daif bab2 cintan-cintun ni...

c ya...

12/06/2010

sakit ati....tq

hari ni..mood aku xbaik....dtg ofis senyap n xbercakap pn ngan sape2...myb sbb aku terlalu penat da pk sal perasaan org lain smpai aku jd cmni..

korg bleh bsenang lenang pas tuduh aku mcm2..tp aku gak yg sakit mcm ni sbb terlalu pk bnda yg menyakitkan 2...myb org yg btl2 kenal aku je yg paham aku mcm mane...aku xpenah nk carik gaduh ngan sape2 kot..aku xpenah nk memburuk2kan org..tnye la sape2 pn..aku xpenah pn ambik kesah sal korg..tp nape korg fitnah aku mcm2...penat da pk, ape yg aku da buat kat korg...mcm teranaiya sgt2....ble aku tnye ape slh aku..korg xnk ckp...pastu ske2 hati je ckp aku da berubah la ape la...hurmmm..xphm la...

aku ni da la jenis yg ske ambik kesah even bnda kecik...myb korg xpenah rase n xpenah pk pn lepas ape korg ckp 2..tp, Aku yg sakit ati n pk sal bnda ni...tolong la paham,....hidup aku ni bukan nk carik musuh semata2...even kawan aku pn xramai...aku hargai semo org yg ikhlas nk kawan ngan aku...aku tahu korg da byk berjasa kat aku, ade time aku susah..tp bile aku cmni, korg fitnah aku...xpela...

sekadar nk luahkan perasaan...terpendam since mlm td...even since benda ni blaku antara ktorg..hati aku xpenah tenang..

Sakit smpai da xtertahan.....Allah Maha Mendengar...Aku terima sekiranya bnda ni adalah ujian yang Dia nk bagi kat aku...n sedarkan la aku dari segala kelalaian dunia dan ko tunjukkan lah aku siapa sebenarnya seorang 'kawan'

mohon maaf atas semo slh silap aku...dunia ni kecik je..pusing2 nnti aku akan jmpe korg jgk....

Yang Ikhlas :
Mastura Binti Hidir...:((

11/22/2010

sedar.....akhirnya....

alkisah malam rayer...

hahah..sgt besttt n sgt menyedarkan aku tentang bykkk benda yang selama ni aku xpenah nampak..peristiwa malam rayer 2 da betul2 wat aku sedar..ahahah..

kadang-kadang, kite sebagai manusia yang xberape nk sempurna ni selalu lupe n xnmpak ape yang orang lain da buat kat kite..

sampai satu maser, kite sendiri yang akan tersedar n menyesal sbb da lambat sedar bnda 2..

n aku bersyukur giler sbb aku belum lambat untuk sedar sal die...pengorbanan die selama ni, ape yang die da buat selame ni n mcm2 lagi...hargai sgt..

Hope Allah akan bukak hati aku n die untuk bersame kembali seperti dl...

Amin

11/12/2010

@#$%^@##$%^#$^&**^%$%^

perlu ke aku nak marah???tp memang aku nk marahhhhh sgttttttttt...


b***h ahhhh...

xpernah rase cmni...tp serius...aku da jadi benci giler kat die.....serius...

p/s: sesi lepas kemarahan...arghhhhhh....

11/11/2010

s.a.h.a.b.a.t....

Td dengar lagu ni...tersentuh kalbu sekejap..ahahah


aku tuju lagu ni khas kat sahabat-sahabat tersayang : -

Siti Syafiqa Anuar, Nur Ain Nadia Hanapi, Siti Shahieda Baharudin, Intan Zahariah Ibrahim. Love u so muchhh....


Aizat - Sahabat


Sahabat…mengapa kau pergi
Tinggal aku sendiri
Kau tahu ku tak sanggup

Sahabat…ingat lah kau slalu
Jadi yang terbaik
Walau kau tak disini lagi

Sahabat…aku rindu padamu
Datang walau sesaat
Ku ingin kan kau hadir

Chorus:
Aku disini dan menunggu
Diam tanpa dirimu
Kau tahu ku tak bisa
Beranjak terbang dan melayang
tanpa diri mu ku tak bisa dan kembalilah

cuti..oh..cuti

erm...lagi 4, 5 hari nak raya..tp status cuti aku xtahu lagi..

boss cakap cuti semo staff kena beku...waaa....haruskah kena beraye kat cni sorg2...sedih2..

....:(.....

11/08/2010

abang...:P

Salam..

Hepi hari ni da declare secara rasmi nya...thnx encik abang..

hahahah..kalo nk tahu lebih lanjut...baca kat blog ni...

k ah..hepi ni..

la.la.la.la.la.

c ya...

10/13/2010

salam kembali....

Salam.....

da lame xde mood nk update blog...cm nk terminate terus je akaun blog ni...tp memandangkan mood aku yg selalu berubah2 n terkadang macam rindu gile nk update blog.....aku akan terus bukak n update blog even cm xde pa pe cite yg menarik pn nk di kongsi...


hurm....skang da dapat keje yg agak ok la...baru 2 minggu keje ngn cmpany ni n so far semua keje bleh handle lagi la..xth la nnti2 cne...sbb aku ni bkn mcm org lain..cepat panikkkkk...hahahaha...

tp yg xbest nye sbb aku TERPAKSA tinggalkan nenek aku kat kg sorg2...hurm...bkn xnk jaga nenek aku, tp aku TERPAKSA...org2 tertentu je tahu nape aku wat cmni...

n selame 2 minggu aku kat cni, aku da stat rindu kat kg..tenang sgt...even tempat keje dl agak jauh dari umah, tp aku seronok sepanjang perjalanan sbb xde jem..huhhuhu..tp skang, even tempat keje ngan umah aku dalam 8km je, tp aku terpaksa kua awal sbb nye, jem n trafik light yg sgttt banyak...aduhai...

k ah..da xde idea...kering...da lame x berblog..so, mood nk berblog cam dl agak lambat nk datang balik...ehheehhe....

nnti aku update citer2 menarik spt 10.10.2010....n tarikh 20.10.2010 dlm hidup aku...ahahah..

~sayonara~

8/04/2010

xmo jiwang2 da....ahahahah...

salam semo....


act, ni ngah tersadai ngan angah...tunggu tinted cermin kete die yg sangat lame...terbantut nk g jalan2.....huhuhu....

esok 5HB OGOS 2010.....dapat gak aku konvo....n pegang skroll n bergelar graduan sarjana muda sc comp,UM.....eheheeh..bangga beb...mcm2 halangan hadapi nk habiskan blaja ni...aduyai...penat2...tp cm berbaloi la...sbb nye...matlamat aku nk konvo bln 8 ni tercapai gak... hahahaha...smpai da xleh nk cite kat org cne perasaan bangga aku....hahahaha(gelak jahat)


n idup skang pn da bertambah baik...sejak baby DBH aku da ader ni, aku da xpyh nk susah2kan sape da...n da bleh independent sndiri...g keje sndiri n balik keje sndiri...kua pn sndiri....xpyh nk bergantung kat orang lain....hope berpanjangan macam ni la....Amin


tempat keje skang pn sangat ok....nurse2 pn baik...doktor2 pn bleh wat geng...semo cm sempoi2 jer.....sedih plak pasni kalo da dapat keje lain....banyak sangat pengalaman spanjang aku keje kat spital ni....kena buli, kena puji, kena keji...mcm2...



n aku da semakin melupakan "uitm"...act, memang da hampir melupakan semo nye...n aku tahu uitm pn da mmg lupekan aku...smpai kan semo pn da xpenah nk contact aku...kecik ati gak...sbb nye....selame ni aku hanya ade uitm...tp skang mereka2 da ade pengganti aku....xpela.....xkesah...asalkan semo bahagia....


k ah....mahu lupekan semo n enjoy idup d cni....sementara waktu....x saba sengsangat nk jmpe encik ezry esok ari...next entry aku post cite konvo n cite encik ezry kayh..


c ya...bye...


6/27/2010

single mingle

sejak idup single mingle balik ni cm idup hura-hara sket...dl die ade bile time2 perlukan...tp skng kena re-schedule balik jadual n aktiviti idup....so, cm takes time jugak la nk betulkan balik kepada normal...n da dekat 3mggu ni, aku still cm xleh ag nk handle...bab hati n perasaan...susah la nk lupe...


priority idup skang kepada kerjaya yg xbrape nk berjaya ni n utk masa depan....insyaAllah, kalo di izinkan bln 8 ni dpt konvo then dpt pegang skroll...at last, dapat gak pegang skroll sndiri...


n insyaAllah, kalo d izinkan, jumaat ni aku akan dapat baby baru..eheheh...cek it out la...sorg je tahu sal ni...kan encik CEO kan?ahahaha....


n skang pintu hati da TERTUTUP utk lelaki...skang la..kalo jap2 ag xth la kan..ahahah...aku da serahkan jodoh kat family aku...so, kalo pasni sape2 dpt jmputan aku kawen bln 10 ni ke jgn terkejut la erk...eheheh...janji korg datang bile dijemput...hahaha


k ah...stop membebel..lgpn xde org nk baca blog yg da bersawang ni...


lain kali akan ku update lg....


sori everyone....love u....muahhhxxx


5/14/2010

bestfieeeee ever....

dedicated 2 --> shahieda, syafiqa, intan n ain...(my bestfiee)
ari ni jumaat (14.05.2010)...ktorg plan nk g Bintang...spend time ngan bakal pengantin baru b4 bgelar pengantin 07.06.2010 nnti...ehehehe...

da lame xspend time ramai2 cmni...tp yg xbest nye..Intan(bakal pengantin baru gak bln 12 ni)xdpt nk balik n join ktorg...ade program yg mmg xdpt di elakkan...huhuhuhu...xbest gak la sbb mmg xcukup korum...huhuhu...


ble tgk gmba time sek 2 rindu sgt2..kemana2 pn bersama...cm sgt rapat giler2....blaja same2...gaduh same2....dating same2....sampai da xkawan sgt ngan org lain...life ktorg berlima ni jer...kemana2.....smpai kan org takut nk dekat ngan ktorg sbb takut xleh masuk...eheheh..

hope pasni ktorg akan tetap akan jd kwn baik smpai ke akhir hayat..even masing2 da berkeluarga.....n da ade life masing2...aku tetap sayang korang smpai ble2....n kite akan kenang saat2 manis kt bersama dl 4eva....

sayang korang...muahhhxxx...

5/13/2010

adam+maya

lame tahap giler da x update blog yg da bersawang ni.....erm...update smbil2 tgk adamaya....episod last...n ngah dgr lagu ost adamaya...
"kau yg ilham kan bahagia hingga ku terasa indah"..
"maaf jika ku tidak sempurna"
..."jika bahagia hingga menjelma"
"...bila keyakinan datang bersama"
"...kasih disambut dengan kejujuran"
".....mencintai dirimu"
"....merindui dirimu"
...huhuhu....
"kau yang ilhamkan bahagia"
"....bersama hingga ke akhir nya......."
...walllaaa...jiwang jap....sambil tgk maya nangis baca surat dari adam....huhuhu
p/s: rindu aiman sayang...otw ke gambang smpai da lupe aku....huhuhu...miss u so much sayanggg.....soooo much....

4/24/2010

xreti....

da lame giler x update blog...tgn pn da cm kebas sbb da lame x taip msg pnjang2...ahahah....


sampai otak pn da kering xth nk update ape....so, aku saje je la nk update ni..walhal xde cite ape2 pn nk d update.....skang, aku ngah lepak kat ofis encik syg aku....menemani die yg terpaksa OT memalam ni....adeh....


esok kerje..mls giler nk g keje skang....mcm best je kalo dpt tido kat umah n bgn lambat....adeh....hidup xde kemajuan langsung kn......adeh...bile nk dpt keje lain ni....mcm mls nk ulang alik keje jauh2....erm...

k la...len kali update ag

4/14/2010

...............

mcm nk nangis...arghhhhh

mengidam...lalalala

14.04.2010


arghhh...geram nye....xleh nk register la plak ari ni....isnin ari 2 ckp bleh register ari ni...geramnye...adehh...cnfrm malam ni xleh tdo ag...huhuhuhu

tensen2 cmni raser nk mkn kek coklat la plak..huhuhu....best nye kalo kat cni ade secret recipe...huhuhu...terase nk mkn ni...



-chocolate indulgence-


- chocolate fudge-


- chocolate cheese-


- carrot slice -




wahhh..sedap nye.....huhuhuhu...kalo la tb2 da ade depan mata...huhuhuhu...

pic taken from www.secretrecipe.com.my


4/13/2010

redha

13.04.2010
akan mendapat halangan ke hubungan ktorg ni ek????
huhuhu...xsnggup je raser kalo hubungan x direstui....huhuhu
mood sekarang --> memohon dengan Yang Maha Esa

angin sepoi2....

13.04.2010
raser mcm nk update cite mcm2...tp xreti da nk mengarang sbb byk sgt bnda nk diluahkan...
tp yg penting...sekarang ni raser tensen la...huhuhu....angin xmenentu...adeh...
rindu pn ade...tp masing2 sibuk...semalam dpt la jmpe kejap..ari ni n esok xsempat jmpe...sbb die ade mjlis kt KB...adeh....rindu la...
huhuhu..kamis ni die anta n teman aku naik bas...huhuhu..berjauhan kejap...saba eh syg...if ade mase kt kua dating n celebrate k...
jumaat ni xjd la..postponed ari lain...ehehe....sori....xdpt dielak....
mood sekarang --> miss him sooo muchhhh...

msa depan gelap --> kembali terang..kot...

13.04.2010


hari ni akhirnya dapat gak bukak blog...sbb nye...terpksa kena wat balik penclaonan APC hospital n telah dipinjamkan broadband..so, dgn senang hati dpt bkk blog....huhuhu


sepanjang mggu mmg aku tempuh ngan cubaan n dugaan yg besar la bg aku..serius...n yg paling aku sedih sgt sbb masa depan aku rase cm gelap..gelita n da xnmpak ape2...sbb nye...semalam aku dimaklumkan xpresent FYP aku....n kemungkinan supervisor xnk tawar mase sem khas ni...serius...sgt2 takut kot time dgr 2..aku kena gak hbskan FYP aku sem khas ni utk konvo bulan 8 ni....


n semalam sesi nangis2 n merayu2 berlaku la...huhuhu...mmg xmalu la ckp ngan penolong pendaftar suh bagi pelepasan kat aku....huhuhu...n nasib baik die menimbangkan rayuan aku ari ni...semalam cm tensen yg amat....myb nani je kot phm ape aku raser sbb dl nani pn penah kena cm aku kan...huhuhu....tensen yg amat...n xth nk wat ape..berdoa je...


pastu pg tadi aku dpt emel dari pe pendaftar 2 ckp permohonan aku da diluluskan..alhamdullillah....xsia2 semalam aku xleh tido n pk cne nk wat if xlepas..huhuhu...
so, skang ni..kena tggu nk register kat umisisweb then kena g jmpe supervisor jumaat ni...tiket semo da beli..juz kena tumpu nk siapkan sistem dlm 2hari ni....doa2 la hope siap n bleh tunjuk smthng kat die jumaat ni..huhuhu..



cite2 lain aku update jp2 ag...quick update ni..eheheh...

4/05/2010

ari audit....yg kelam kabut....

curik2 update kat pc umi...eheheh...umi pakai broadband....so, xla kena block...hampeh btl kat cni...bleh masuk emel jer...semo kena blog....aku tiap2 ari ngadapa emel jela....hahahha....xberkembang langsung...


ari ni audit kat cni...so kelam kabut mak bapak....semo cm huru hara...kalah mase aku kat uitm dl...serius....xleh nk cite la....erm...smpaikan aku nk lapor diri pn xsempat...kena terus masuk n wat keje...semalam je da balik kul 7 lebih....konon nye mlm td nk wat ot..tp xjd sbb broadband wat halll....huhuhu


pg ni masuk terus kabut...sbb audit smpai kul 10...keje xsiap ag...mkan pun xsempat...wahhhuuu..lapo...
k la..ptg kang update ag citer sal encik sayang nye graduation ari ni....eheheh..thniah sayang...luve u...ehehhe

4/03/2010

updated story from new ofis...

03.04.2010

lame x update..almaklum...ofis baru xde pc ag...lgpn aku x ditmpat kan kat mane2 ag...so, merempat la kat ofis org dl....erm...xpela...

kamis ari 2 encik syg aku dgn baik hatinye ambik aku n anta aku kat ofis....smpai awal gak la...dlm kul 740pg then terus masuk ofis smpai lupe nk ambik duit blnje ngan encik syg...da la dlm wallet ade 2inggit je...huhuhu...bekfest pn blm ag...terpksa la pg beli kuih je singgit....hahahah...pastu ofis 2 ade 2 org je yg keje....terpksa la aku dtempatkan kat depan, jd juruangkat phone...ahahah..best gak...

then, tghari encik syg ambik aku n g mkn kat tempat biaser ktorg dating...destination???hahah...rahsia.... pastu masuk ofis balik... agak bz la ptg 2 sbb ramai doc2 yg kacak2 masuk ofis nk claim OT dieorg...hahah...da la penat asyik kena interview...semo masuk nk tnye macam2...habis air liur aku...ehehe...tp encik syg aku da pesan..masuk tempat org kena pndai jg diri...kena pandai ambik ati org....eheheh...

then, petang 2 balik encik syg ambik gak....anta umah then pesan kat encik syg suh bawak kete elok2....mase 2 mmg da xsedap ati...tp xleh ckp ape....

pastu dlm kul 7lebih encik syg col...ingatkan da smpai umah....rupenye die excident...ade org lnggar belakang kete die...halamak..sian die...aku xleh ckp ape la.....erm...then, cite penuh aku update next post k...

skang ni, encik syg baru smpai perlis....isnin ni konvokesyen die....tahniah k encik syang aiman hariz....tahniah...nnti aku update ag kayh..mahu pulang sudah...

3/29/2010

hari terakhir ku

29hb 03 2010


semalam xsempat nk update....ari ni baru nk update.....so, ari ni last day kat cni....da la kak na + abg hairi + tuan zul cuti ari ni...mcm xbest la....ofis ni mcm xde seri...huhuhu


pastu bleh plak disaat ari2 terakhir ni, mcm2 prob plak...ngan mysql con plak xjalan...pastu nk upload kat server pn confrm2 la x bleh.....so, pasni terpksa la aku dtg ag kat UiTM ni nk setelkan keje yg xsiap ag.....



mood sekarang --> kurengggggg baikkk.....paham2 aje la....

3/25/2010

jamuan perpisahan...sob..sob

25.03.2010


sempena dgn hari2 terakhir aku kat cni....dieorg buat majlis perpisahan kat aku...sedih la plak ble teringat ni last day aku n pasni da xde peluang mcm ni da...sbb nye UiTM akan sentiasa dihati aku smpai ble2...
thnx byk2 kat korg yg da byk sumbngkan tenaga n duit utk aku....serius aku cm sgt terharu.....























lelaki n bola.....

bile lelaki main bola...mcm ni la gaya nye...even gempa bumi pn wat xth jer......

keje aku hari2 teman pakwe aku main bola...xsah kalo xmain bola shari...bak kata dieorg, kalo xmain bola...kaki gtal la...hahah.....

kalo korg xcaye..tgk gmba n video kat bawah ni....eheheh...



video

3/24/2010

last day d UiTM

ari ni keje xkeje sgt la...eheheh....malas giler...ntah la berjangkit perangai sape pn xth la...ahahah...


isnin ni last da kt cni...ntah la...sedih bile pk balik...sbb nye aku da mcm sgt selesa ngan envi kat cni...sgt peaceful n comfortable...serius....mcm sekejap je...pejam celik pejam celik da 4 bulan da kat cni...supposely ari ni ari last aku...tp dek kerana aku yg baik ati ni, aku sendiri memanjang kan tempoh aku kat cni...konon nk gnti la yg aku cuti ari 2...eheheh...so pk punye pk...isnin ni last day aku...


sbb nye..kamis 2 da kena lapor diri kat tempat keje lain.....erm....xth la cane nnti....


mesti aku akan rindu giler envi keje kat cni....ditemani staff yg aku da anggap mcm abg2 n kakak2 aku sendiri...serius...aku da semakin sayang kat dieorg2 ni....erm...termasuk la bos n dr J n tuan Zual n Kak Dah...dieorg ni da ku anggap mcm mak n bapak aku da....huhuhu..:((


semoga dieorg tetap ingt aku smpai bile2....huhuhu..patah tumbuh hilang berganti...ehehehe...

3/23/2010

sesi lapor diri

pg td lapor diri kat tempat keje baru...kul 7 da bertolak...n smpai jer....terus kena berlakon...sbb umi xnk org ckp sedara mara plak masuk keje kat c2...so terpksa la berlakon xkenal umi n cik umi..n tpksa pggl cc(chief clerk) n sister..hahaha.....


then, tggu punye tggu, pengarah xmasuk la plak ari ni...so terpksa lapor diri kat cc jer....eheheh...isi2 borang n cc ckp suh lapor diri 1hb 4 nnti...konon nye aku xdpt surat la...ehehe..pndai gak umi...so, sepanjng sejam aku kat sane, semo org kat ofis 2 aku da kenal...sbb b4 2 umi da pesan awal2 suh berlakon n jmpe org salam cium tangan...ahahaha..umi..umi....berbakat jd pengarah...ehe..aku pn ikut je la...


pas setel semo, umi ckp nk anta aku balik keje sbb die akan buat surat lain utk aku lapor diri...mcm susahkan die la plak kan nk kena anta aku....so, aku pn terus col encik superman aku...n ckp nk suh die dtg ambik...terus die dtg...ahaha...bagus la encik superman tersayang aku ni....lap u dear....eheehhe...


pastu masuk ofis balik...then terjmpe abg lan....die plak offer aku keje ngan kawan die....adeh...dlm dilema lg aku ni....sbb post ni quit menarik la....as a programmer....n yg penting keje tetap...even aku xde transkrip ag...tp 2 la...jauh sket...kat wakaf che yeh...susah gak 2 nk ulang alik....so, aku decide, offer 2 k.i.v dl...kalo ade rezeki ade la...


k la...k bilik encik superman aku ni....die ngan tggu nk main bola...esok update ag....

3/22/2010

tekak oh tekak...

pg td bgn cm pening2 jer....myb sbb mlm td mkn ubat 2bijik kot...slame xpenah ambik byk 2....da la mkn biskut jer b4 mkn ubat...mmg flat giler mlm td...n aku xth kul brape tlelap...sgt2 flat....


bgn td suara bapak lain..smpai mok pn tkejut..then terus minum air byk...takut la....tekak ni pn makin pedih...telan air liur pn bleh kua air mata...tp seb bek da ok sket.....kena minum air byk2 ni.....


act, dlm dilema ni....nk keje kat cni terus ke or kat tmpat umi 2....kalo kat cni da kenal ramai org...tp keje xlame la....n kalo keje kat tempat umi 2 kontrak lame...tp kena kenal balik la org2 kat sane....aku xkisah sgt kenal org ke x...yg riso nye nk kena ulang alik 2.....benefit mmg la byk keje kat tempat umi tp takut nnti susahkan umi nk kena ulang alik ngan die...adeh....



pening nk pk....hope keputusan aku wat nnti betol n berbaloi utk masa depan aku...amin...

3/21/2010

duty ke Jeli....

semalam duty kat jeli...bertolak dr umah kul 7 ag...n smpai kat sane dlm kul 8 lebih...biaser la..ble lelaki bwk kete mmg xhengat dunia....erm...sakit jantung aku sbb biaser nye kalo aku bwk kete berhemah la gak....ble kena dpt laki yg ske memecut ni mmg kecut perut la kot...eheheh...
then smpai saner je terus memulakan tugas...ahahha...menyapu smpah smpai berpeluh2 aku...pg2 da berpeluh...bapak ah....pastu terus jaga kaunter....then ade la kejadian yg buat darah aku naik smpai ke kepala...ahaha....bleh plak die melepak ngan bdk 2 (student uitm)...mule2 mcm nk tgk je...tp 1 tahap 2 mmg aku geram sgt2....smpai abg hairi tegur aku kot sbb muka aku berubah....ahahah...sori la...emo lebih....eheheh...
pastu da slow talk then baru ok...eheheh...ptg 2 balik da lewat tp sempat singgah KFC..Tok Pa belanja petugas2 yg bertugas kat sane....pastu dlm kul 6 lebih balik umah....seb bek mok xmrah...sbb aku da belikan KFC kat die....pujuk bai...sbb dari pg tinggalkan die kat umah sorg2...ahahah....
k la...jp ag update ag...

3/18/2010

18 03 2010

kat ofis...sorg2...semo org sibuk ngan program selangkah ke u ape ntah...td terlibat gak, tp cm da sgt malas...n xde mood da....


sistem pn xsiap ag ni...dr J pn da bising2...rilek ar dr J...1func je xsiap ag...semo da siap kot...erm...tensen gak bile org sekeliling tensen....ntah la...xske la suasana org tg xleh nk handle stress....erm...


encik syg ku kena ke Jeli plak...sbb nk kena setup utk program esok...lg la bertambah xde mood....arghhh...mcm nk balik umah je...huhuhu....bek balik n tdo...lg best....


td tgk utang pengajian ngan UM...bapak ah....UM mmg ske la kutip yuran melampau2...byngkan aku juz praktikal je sem ni, 6jam kedit je, yuran bleh mencecah seribu lebih kot..bangang btl la...tensen aku...die ingt semo student UM ni anak tokey balak ke....da la xkeje ag...bodoh betul... wat serabut kepala otak aku jer....


k la...sblm aku merapu yg bukan2 bek aku stop...erm...bubye...

semalam....ari ni...n esok...

18hb 03 2010

semalam kua dting...ag..ahaha.....sonok gak...smpai lupe nk wat keje2 lain yg kena buat...xpela...ari ni cover balik semo yg xsiap.....report pastu documentation pastu sistem xsiap ag...erm....


ptg smlm sonok sbb dpt wat kelas...ngan abe2 tersayang aku kat cni...iaitu kelas membuat blog...ehehe....semo da ade blog n berlumba2 nk letak lagu bagai...ahaha.....pasni kalah la aku....blog dieorg lg gempak n canggih dari blog aku niey....ahahah...xpe2...at least pasni bila aku da xde kat cni pn aku bleh tahu perkembangan dieorg..kan?em...


k la...mahu keluar teman eda g hspital jp...kang update ag..bubye...

3/17/2010

17hb 03 2010


penat n malas sgt nk g keje ari ni...tp disebabkan encik syg aku, ku gagahkan jugak g keje....


semalam, umi col n da cnfrm kan keje aku...alhamdullillah...xde la menganggur je b4 grad ni...agpn nk pkai duit yg sgt byk mase grad nnt....baju 1 fmly nk kena tempah, pastu yuran bagai....so, kena rajin keje ni..baru dpt kumpul duit byk2...amin..


syg...hope keputusan (16 03 2010) kita semalam akan membahagiakan kita smpai bila2 k...love u....

3/14/2010

lulu...sy rindu lulu sy...

saya rindu lulu sy...lulu sy buta mata kanannya....lulu sy mempunyai seorg abg dan seorg kakak dan juga 2 org adik perempuan.... nama abg lulu adalah lala, dan kakaknya bernama lili, manakala adiknya bernama lele dan lolo....
mereka sgt nakal sehingga sanggup membuli lulu smpai buta matanya...sy selalu bermain2 dgn lulu dan adik beradiknye jeles sehinggakan snggup mematuk kepala lulu smpai botak..
(kesian lulu)...
lepas ni sy nk balik tgk lulu...doakan penglihatan lulu sy kembali seperti dl yer...amin




UM n UiTM dihati

lect UM dihatiku (Encik Zaily) da selamat melawat n meninjau perkembangan aku kat cni..ehe..alhamdullillah...positive kot...tp kena pastikan report siapla dihantar...erm...


n special thnx 2 supervisor aku kat cni...Encik Firdaus, Koordinator kat cni...Dr J, Pegawai Tek. Maklumat..Encik Zahrol Azam, n Kak Na n Abg Hairi sbb td die ade time aku dipantau...ahahah..at least xde la aku terketar2 n tercuak2 sgt...even supervisor UM aku 2 cm terlalu bangga dengan UM ku...eheheh...tp die tetap sempoi...eheheh....


yg penting siap Encik Firdaus mintak soalan dari UM lg kot...ahahah...bangga...UM n UITM mmg dihati ku la....ececece....


esok nk update cite ag...ari ni sgt penat n sgt stress...buby...

lect dtg melawat ku..UM dihati

14hb 03 2010


ari ni masuk ofis kecoh2 cite sal hantu...ahahah..akak ofis aku ade bnda tumpang kete die malam td...huhuhu..scary beb....


ni aku duk riso2 ni sbb jp ag lect sy nk dtg melawat aku kat ofis ni...huhuhu..cuak la...sbb xth nk entertain cner...pastu sistem pn mcm cikai2 je...hope die ok...ni da xsenang duduk ni sbb die xgtau die nk dtg kul brape...nk msg ke x...adeh...ke tggu jer....alamak..kalo tggu jer cuak...nk wat keje pn xleh...hahahaah....takutttt.....





sempat lg snap gmba ni..hahah....panas2 ag ni terus masuk blog..hahahha...doakan aku selamat n xgelabah yer jp ag...huhuhu....


condition --> rindu org disana...cepat la balik cni...eheheh

3/08/2010

hepi bday ain nadia

08.03.2010



hari ni bday cik puan ni..name die Nur Ain Nadia Binti Mohd Hanapi..ehehe....

dikesempatan ni..aku nk ucapkan selamat hari jadi yg ke-tuttt kpd cik puan tersayang aku ni...semoga pnjang umur n sentiasa dimurahkan rezeki, n jumpe jodoh yg terbaik...

semoga persahabatan kita akan kekal smpai ke nafas yng terakhir k...amin...

3/07/2010

surprise bday 4 abe baha

pg td wat surprise kat abe baha (rakan sepejabat ku) kat UITM ni sempena bday die smlam...

secara kebetulan jer...sbb che su aku cm baik hati la plak nk sponsored kek utk aku n aku kebetulan da buat kek batik ari sabtu ari 2...so, mcm td bawak je la...alang2 kan...

agak meriah la sbb semo staff under USMT ade...hahah..termasuk geng2 ILQAM...so, ofis ni cm meriah giler kot....semo da mcm berkenduri kendara dlm ofis ni....