2/18/2010

seminggu tanpa ku..

last entry utk mggu ni...ahah...so, pasni lmbat la sket blog ni akan di update sbb ahad ni akan balik KL....ahahahaha...da lame xblik...rindu kt adik2 ku disana....


tp yg xbest nye aku kat sane kejap yg amat...ikut perancangan nye, ahad pg bertolak, then isnin n selasa bertapa kat um, then ari rabu balik....huhuhu....xbest nye...da lame xronggeng2 kt KL...n yg paling aku nk buat bile balik KL nnti ade la qada tgk movie...xkesah la cite ape pn...huhuhu...n yg agak pntg jugak, da lame xlepak GSC MID....uhuhu..rindu membe2 lame...


kalo sempat mmg akan ku menjejak kan kaki ke sana walaupun seminit....tggu yer kenkawan ku....eh...cop2..Fahmi still keje kat sane ker? sape tahu tlg tau yer....ahahah...


n kwn2 kat um 2, tggu la kedatangan aku ke sana yer...melawat bilik ke bilik...ahahah...bajet org nk sgt la 2 jmpe aku kan...eheheh...mmg plan aku padat kot selama 2hari ni....mane nk jmpe kwn2 lg, nk jmpe sv lg, mane nk g ofis lg, mane nk g GSC lg, mane nk ngedate lg...ahahah...ni kot yg paling penting....ngedate2...eheheeh....tggu yer awk...


n kalo sempat, aku update sal kenduri sabtu ni yer....
k la....nk bersiap2 mahu pulang sudah....sis mulie, jom blah....ahahaha....


p/s: sape2 yg rindu kat aku, sila contct hp aku yer...dua2 no akan ku on kan...ececee...bajet ade org rindu n nk cntct aku jer...ahahah..lantak la....


selamat tinggal UITM, selamat tinggal USMT...

majlis anugerah kecemerlangan staff uitm

tb2 raser letak video time aku g majlis anugerah kecemerlangan staff UITM ari 2...xde pa pe pn...tb ble tgk ni cm best plak...sbbnye xsmpai seminggu masuk UITM, da bleh g majlis cmni...ahahah....

video

video

2/16/2010

kawen 14.02.2010

ahad lepas kenduri kazen ku kat rantau panjang....so, ade la snap gmbar sket2....gmbar mase mlm akad nikah belum ditransfer lg....
sabtu ni kenduri umah kazen aku plak...so, aku ni mcm menyibuk2 kan la diri gak sbb ni belah pakcik yg paling aku syg...ahahah...luv u ayah su....bajet cm esok n lusa nk cuti la kan....nk siapkan utk majlis 2....tp tgk la cner nnti....





















2/11/2010

peristiwa di hari kamis

selamat melepak la aku kat ofis ptg ni....biaser la menjadi peneman kepada encik aiman or kak na yang kena melakukan 'ot' mereka...tp ari ni terpaksa menjadi peneman encik aiman sbb ptg ni terpaksa balik dgn encik aiman ni...huhuhuhu...

dan disaat2 genting ni la, nk col mok or nk col sape2 untuk pesan kat mok xdpt...alahai...col mok mmg xdpt la...aku pn xperasan phone die xde bateri ke ape....adeh la....da la kena stand by smpai kul 8 ni...huhuhuhu....agak2 cne ek nk smpaikan pesanan kat mok ni...kang die tggu aku plak sbb nk g jog ni...hahaahh...ptg2 mklum la, da biaser berjog dgn die....


tawakal je la...hope balik ni xde la kena marah ke ape...huhuhu....keranamu encik aiman oi...hahah...da la encik aiman xnaik pn kat ofis ataas ni...sibuk main bola kat bwh dengan encik baha....alahai.....xth nk buat ape....da khatam da paper mggu ni...2 yg merajinkan diri nk menghupdate blog ni.....


pasni cuti smpai selasa...huuraayyy....ehehehe....best giler....skang ni mmg perasaan nk dtg keje mmg sgt2 xde perasaan la.....sgt2 k....b4 ni boleh control lg...tp mggu ni mmg tahap kude da malas....smpai kan td aku menvolunteerkan diri nk g meeting HEA...sbb nye aku mls nk duk ofis n menghadap pc.....hohohoh....


k la...nk khatam baca paper skali lg...bia hafal kat otak....hahahah....jap2 ag kalo aku boring ag aku menghupdate lg...hahahahha....

2/09/2010

joggginggg

badan sakit2....sbb nye...da 2hari aku dgn rajin nye ber'jog'....so ari ni ari ke-3....hope ptg ni, aku berjaya jog ag la....


al-kisah nk jog nye da lame...tp xbekesempatan sbb masa terhad, (ala, alasan je)...hahah....pastu pas demam teruk ari 2, nenek aku yg tegur, die ckp kalo xbersenam, mmg la badan cepat sakit2...then, die mcm suggest kat aku suh ber'jog' kat blkang umah ktorg 2....then, dgn rela hati nye die ckp nk teman aku...hahahah...


then ptg 2, dlm kul 7, die ajak la aku...n aku dgn bersemangat kesukanan nye....bersiap2 la...dengan sluar pendek n t-shirt n pkai slipa...hahahah....kasut ade kt umah kat KL..kang aku balik umah nnti aku ambik la....so, ready 2 go.....ajak nenek aku, then die ckp nk ambik lembu2 die dl..hahah...aku pn stat la jog ulang-alik la ikut jalan kat blakang umah 2....pastu aku tgk nenek aku yg semangat2 kat tepi duk tgk aku....smbil2 teman lembu2 die....semangat gak la 1st day 2 sbb smpt 5round...



al-kisah 2nd plak, aku jog sorg2, tp nenek aku teman gak...bersemangat sgt die...sbb die ckp suh aku sihat n da xsakit2 da...hahahah...ptg ni balik aku nk ajak die jog skali plak....eheheh



p/s: semoga aku bertambah sehat

2/08/2010

d.e.e.e.m.a.m

08.02.2010
rabu last week aku demam....demam panas....yg mmg sgt2 panas....smpai menggigigil......n kames 2 terpaksa la cuti...n ari 2 jugak la aku serius demam yg xleh bgn...n nenek aku terpaksa mtk tlg jiran anta g spital...kat spital 2 mmg aku tido jer....doc nk inject, tp aku xnk..hahahah...maap doc, saya takut jarum....
kua je dari spital, termuntah plak kat depan 2..aduh la...mmg da xpeduli sape2 da....mmg xleh handle...sbb time 2 kepala aku mmg pening sgt2...ade je budak gelak kat aku, tp aku xpeduli...mntg2 la aku dtg selekeh2, pastu sakit ko sedap je gelak kat aku kan...xpe2....mmg aku xkesah pn..lantak la...da aku sakit....
pastu setelah dijaga dgn baik nya oleh nenek aku 2, aku sembuh gak tp xsepenuhnya la...sbb kepala ni asyik kena mcm renjatan jer..ahahahha..bukan renjatan..tp mcm menyucuk2....sbb 2 skng kalo wat keje xleh nk fokus sgt, disebabkan kesakitan ini...huhuhu...
n aku bersyukur gak sbb sepanjang aku sakit ni, aku raser sgt2 insaf..insaf sbb Allah menduga aku supaya aku terus ingat n bersyukur dengan nikmat hidup...Sihat Sebelum Sakit..Hidup Sebelum Mati...
p/s: thnx sbb xde sape tnye khabar sbb i need to be alone..

2/03/2010

nafsu makan....menjadi2

03.02.2010


seminggu dua ni aku mcm pelik sket...xth la nape nafsu mkn serius menjadi2....serius....dlm 2 mggu ni mmg badan aku naik giler2......

bleh bayangkan x, pg 2 dlm kul 8, masuk je ofis, mmg perut da berbunyi2 tahap cipan, lapa giler...then bile g mkn, aku biaser order nasi bungkus n air teh rebus kat kiosk bwh ni...serius best...pastu hbs je sebungkus nasi, aku bedal plak kuih, kalo xhbs 2bijik, mmg xcukup la...


pastu, dlm kul 10 2, mmg aku da xleh duduk da....lapa plak...seb bek dalam ofis ni ader pantry, buat air kopi/teh smbil cicah biskut...pastu time lunch, bedal nasik plak sepinggan..pastu, dlm kul3 2 mkn jajan la, kelapa jelly la, dadih ker...huhuhuhu...

pastu balik umah ptg plak, ngamuk kat mok plak sbb lapa...huhuhu...bedal plak nasik kat umah...tp mlm mmg xmkn n xsentuh pa pe...xth la nape...nafsu makan serius menjadi2....xleh nk handle...padahal da baca bismillah da time nk mkn 2....

huhuhu...ni pn nk turun mkn burger ni kat bwh...alahai...nape la perut ni...asyik lapa jer....sbb tekanan emosi ker?huhuhuhu

2/02/2010

hepi bday hananiey yg ke-24

02.02.2010


act, entry ni khas utk bday gurl sorg ni...nama die hanani jamaluddin...ktorg kenal since mggu haluansiswa kat UM n ktorg jd rapat sbb ktorg 1 sel(group) time 2..tmbahan lg...cik hananiey ni 1 fakulti n 1 majoring ngan aku...so bertambah rapat la....


so, dikesempatan ni, aku nk wish.......


hepi bday 2 cik hananiey...semoga dpnjngkan umur n sentiasa dimurahkan rezeki....semoga cik hananiey sntiasa dirahmati n diberkati oleh ALLAH slalu...


saya sentiasa akan menyayangi n mendoakan cik hananiey...eheheh...



p/s: entry ni da dibuat smlm (01.02.2010) sgt2 excited kayh nk tggu bday nani...eheheh...tggu post je ari ni....ehehh..hepi bday naniey...muahhxxx.

2/01/2010

wasiat untuk umat islam

td tibe2 tbaca wasiat ni kat atas meja kak na...n tb2 mcm nk update kat blog jer....eheheh...kalo rajin baca la..kalo xnk pn xpe...


Daripada Sheikh Ahmad - Madinah, Saudi Arabia, pada suatu malam ketika hamba membaca Al-Quran di makam Rasullullah s.a.w ... selepas hamba membaca lalu tertidur, dalam tidur, hamba bermimpi Rasulullah s.a.w mendatangi hamba lalu bersabda:- dalam 60,000 orang yang meninggal dunia di zaman ini, tak seorang pun matinya dalam keadaan beriman.


1. Isteri tiada mendengar kata-kata suami,
2. Orang kaya tidakk lagi bertimbang rasa kepada orang miskin,
3. Ramai yang tidak berzakat dan tidak lagi berbuat kebajikan.


Sampaikan kepada orang-orang Islam ini, supaya membuat kebajikan kerana hari penghabisan akan tiba di mana:-


1. Semua bintang akan terbit sari langit, sesudah itu pintu langit akan tertutup,
2. Tulisan dalam Al-Quran akan hilang,
3. Matahari akan turun di atas kepala.


Pesan Hamba:-


1. Berselawatlah untuk junjungan kita Nabi Muhammad s.a.w
2. Bertaubatlah dengan segera sementara pintu taubat masih terbuka
3. Janganlah derhaka kepada ibu-bapa.



p/s:- Peringatan untuk semua...