3/29/2010

hari terakhir ku

29hb 03 2010


semalam xsempat nk update....ari ni baru nk update.....so, ari ni last day kat cni....da la kak na + abg hairi + tuan zul cuti ari ni...mcm xbest la....ofis ni mcm xde seri...huhuhu


pastu bleh plak disaat ari2 terakhir ni, mcm2 prob plak...ngan mysql con plak xjalan...pastu nk upload kat server pn confrm2 la x bleh.....so, pasni terpksa la aku dtg ag kat UiTM ni nk setelkan keje yg xsiap ag.....



mood sekarang --> kurengggggg baikkk.....paham2 aje la....

3/25/2010

jamuan perpisahan...sob..sob

25.03.2010


sempena dgn hari2 terakhir aku kat cni....dieorg buat majlis perpisahan kat aku...sedih la plak ble teringat ni last day aku n pasni da xde peluang mcm ni da...sbb nye UiTM akan sentiasa dihati aku smpai ble2...
thnx byk2 kat korg yg da byk sumbngkan tenaga n duit utk aku....serius aku cm sgt terharu.....























lelaki n bola.....

bile lelaki main bola...mcm ni la gaya nye...even gempa bumi pn wat xth jer......

keje aku hari2 teman pakwe aku main bola...xsah kalo xmain bola shari...bak kata dieorg, kalo xmain bola...kaki gtal la...hahah.....

kalo korg xcaye..tgk gmba n video kat bawah ni....eheheh...



video

3/24/2010

last day d UiTM

ari ni keje xkeje sgt la...eheheh....malas giler...ntah la berjangkit perangai sape pn xth la...ahahah...


isnin ni last da kt cni...ntah la...sedih bile pk balik...sbb nye aku da mcm sgt selesa ngan envi kat cni...sgt peaceful n comfortable...serius....mcm sekejap je...pejam celik pejam celik da 4 bulan da kat cni...supposely ari ni ari last aku...tp dek kerana aku yg baik ati ni, aku sendiri memanjang kan tempoh aku kat cni...konon nk gnti la yg aku cuti ari 2...eheheh...so pk punye pk...isnin ni last day aku...


sbb nye..kamis 2 da kena lapor diri kat tempat keje lain.....erm....xth la cane nnti....


mesti aku akan rindu giler envi keje kat cni....ditemani staff yg aku da anggap mcm abg2 n kakak2 aku sendiri...serius...aku da semakin sayang kat dieorg2 ni....erm...termasuk la bos n dr J n tuan Zual n Kak Dah...dieorg ni da ku anggap mcm mak n bapak aku da....huhuhu..:((


semoga dieorg tetap ingt aku smpai bile2....huhuhu..patah tumbuh hilang berganti...ehehehe...

3/23/2010

sesi lapor diri

pg td lapor diri kat tempat keje baru...kul 7 da bertolak...n smpai jer....terus kena berlakon...sbb umi xnk org ckp sedara mara plak masuk keje kat c2...so terpksa la berlakon xkenal umi n cik umi..n tpksa pggl cc(chief clerk) n sister..hahaha.....


then, tggu punye tggu, pengarah xmasuk la plak ari ni...so terpksa lapor diri kat cc jer....eheheh...isi2 borang n cc ckp suh lapor diri 1hb 4 nnti...konon nye aku xdpt surat la...ehehe..pndai gak umi...so, sepanjng sejam aku kat sane, semo org kat ofis 2 aku da kenal...sbb b4 2 umi da pesan awal2 suh berlakon n jmpe org salam cium tangan...ahahaha..umi..umi....berbakat jd pengarah...ehe..aku pn ikut je la...


pas setel semo, umi ckp nk anta aku balik keje sbb die akan buat surat lain utk aku lapor diri...mcm susahkan die la plak kan nk kena anta aku....so, aku pn terus col encik superman aku...n ckp nk suh die dtg ambik...terus die dtg...ahaha...bagus la encik superman tersayang aku ni....lap u dear....eheehhe...


pastu masuk ofis balik...then terjmpe abg lan....die plak offer aku keje ngan kawan die....adeh...dlm dilema lg aku ni....sbb post ni quit menarik la....as a programmer....n yg penting keje tetap...even aku xde transkrip ag...tp 2 la...jauh sket...kat wakaf che yeh...susah gak 2 nk ulang alik....so, aku decide, offer 2 k.i.v dl...kalo ade rezeki ade la...


k la...k bilik encik superman aku ni....die ngan tggu nk main bola...esok update ag....

3/22/2010

tekak oh tekak...

pg td bgn cm pening2 jer....myb sbb mlm td mkn ubat 2bijik kot...slame xpenah ambik byk 2....da la mkn biskut jer b4 mkn ubat...mmg flat giler mlm td...n aku xth kul brape tlelap...sgt2 flat....


bgn td suara bapak lain..smpai mok pn tkejut..then terus minum air byk...takut la....tekak ni pn makin pedih...telan air liur pn bleh kua air mata...tp seb bek da ok sket.....kena minum air byk2 ni.....


act, dlm dilema ni....nk keje kat cni terus ke or kat tmpat umi 2....kalo kat cni da kenal ramai org...tp keje xlame la....n kalo keje kat tempat umi 2 kontrak lame...tp kena kenal balik la org2 kat sane....aku xkisah sgt kenal org ke x...yg riso nye nk kena ulang alik 2.....benefit mmg la byk keje kat tempat umi tp takut nnti susahkan umi nk kena ulang alik ngan die...adeh....



pening nk pk....hope keputusan aku wat nnti betol n berbaloi utk masa depan aku...amin...

3/21/2010

duty ke Jeli....

semalam duty kat jeli...bertolak dr umah kul 7 ag...n smpai kat sane dlm kul 8 lebih...biaser la..ble lelaki bwk kete mmg xhengat dunia....erm...sakit jantung aku sbb biaser nye kalo aku bwk kete berhemah la gak....ble kena dpt laki yg ske memecut ni mmg kecut perut la kot...eheheh...
then smpai saner je terus memulakan tugas...ahahha...menyapu smpah smpai berpeluh2 aku...pg2 da berpeluh...bapak ah....pastu terus jaga kaunter....then ade la kejadian yg buat darah aku naik smpai ke kepala...ahaha....bleh plak die melepak ngan bdk 2 (student uitm)...mule2 mcm nk tgk je...tp 1 tahap 2 mmg aku geram sgt2....smpai abg hairi tegur aku kot sbb muka aku berubah....ahahah...sori la...emo lebih....eheheh...
pastu da slow talk then baru ok...eheheh...ptg 2 balik da lewat tp sempat singgah KFC..Tok Pa belanja petugas2 yg bertugas kat sane....pastu dlm kul 6 lebih balik umah....seb bek mok xmrah...sbb aku da belikan KFC kat die....pujuk bai...sbb dari pg tinggalkan die kat umah sorg2...ahahah....
k la...jp ag update ag...

3/18/2010

18 03 2010

kat ofis...sorg2...semo org sibuk ngan program selangkah ke u ape ntah...td terlibat gak, tp cm da sgt malas...n xde mood da....


sistem pn xsiap ag ni...dr J pn da bising2...rilek ar dr J...1func je xsiap ag...semo da siap kot...erm...tensen gak bile org sekeliling tensen....ntah la...xske la suasana org tg xleh nk handle stress....erm...


encik syg ku kena ke Jeli plak...sbb nk kena setup utk program esok...lg la bertambah xde mood....arghhh...mcm nk balik umah je...huhuhu....bek balik n tdo...lg best....


td tgk utang pengajian ngan UM...bapak ah....UM mmg ske la kutip yuran melampau2...byngkan aku juz praktikal je sem ni, 6jam kedit je, yuran bleh mencecah seribu lebih kot..bangang btl la...tensen aku...die ingt semo student UM ni anak tokey balak ke....da la xkeje ag...bodoh betul... wat serabut kepala otak aku jer....


k la...sblm aku merapu yg bukan2 bek aku stop...erm...bubye...

semalam....ari ni...n esok...

18hb 03 2010

semalam kua dting...ag..ahaha.....sonok gak...smpai lupe nk wat keje2 lain yg kena buat...xpela...ari ni cover balik semo yg xsiap.....report pastu documentation pastu sistem xsiap ag...erm....


ptg smlm sonok sbb dpt wat kelas...ngan abe2 tersayang aku kat cni...iaitu kelas membuat blog...ehehe....semo da ade blog n berlumba2 nk letak lagu bagai...ahaha.....pasni kalah la aku....blog dieorg lg gempak n canggih dari blog aku niey....ahahah...xpe2...at least pasni bila aku da xde kat cni pn aku bleh tahu perkembangan dieorg..kan?em...


k la...mahu keluar teman eda g hspital jp...kang update ag..bubye...

3/17/2010

17hb 03 2010


penat n malas sgt nk g keje ari ni...tp disebabkan encik syg aku, ku gagahkan jugak g keje....


semalam, umi col n da cnfrm kan keje aku...alhamdullillah...xde la menganggur je b4 grad ni...agpn nk pkai duit yg sgt byk mase grad nnt....baju 1 fmly nk kena tempah, pastu yuran bagai....so, kena rajin keje ni..baru dpt kumpul duit byk2...amin..


syg...hope keputusan (16 03 2010) kita semalam akan membahagiakan kita smpai bila2 k...love u....

3/14/2010

lulu...sy rindu lulu sy...

saya rindu lulu sy...lulu sy buta mata kanannya....lulu sy mempunyai seorg abg dan seorg kakak dan juga 2 org adik perempuan.... nama abg lulu adalah lala, dan kakaknya bernama lili, manakala adiknya bernama lele dan lolo....
mereka sgt nakal sehingga sanggup membuli lulu smpai buta matanya...sy selalu bermain2 dgn lulu dan adik beradiknye jeles sehinggakan snggup mematuk kepala lulu smpai botak..
(kesian lulu)...
lepas ni sy nk balik tgk lulu...doakan penglihatan lulu sy kembali seperti dl yer...amin




UM n UiTM dihati

lect UM dihatiku (Encik Zaily) da selamat melawat n meninjau perkembangan aku kat cni..ehe..alhamdullillah...positive kot...tp kena pastikan report siapla dihantar...erm...


n special thnx 2 supervisor aku kat cni...Encik Firdaus, Koordinator kat cni...Dr J, Pegawai Tek. Maklumat..Encik Zahrol Azam, n Kak Na n Abg Hairi sbb td die ade time aku dipantau...ahahah..at least xde la aku terketar2 n tercuak2 sgt...even supervisor UM aku 2 cm terlalu bangga dengan UM ku...eheheh...tp die tetap sempoi...eheheh....


yg penting siap Encik Firdaus mintak soalan dari UM lg kot...ahahah...bangga...UM n UITM mmg dihati ku la....ececece....


esok nk update cite ag...ari ni sgt penat n sgt stress...buby...

lect dtg melawat ku..UM dihati

14hb 03 2010


ari ni masuk ofis kecoh2 cite sal hantu...ahahah..akak ofis aku ade bnda tumpang kete die malam td...huhuhu..scary beb....


ni aku duk riso2 ni sbb jp ag lect sy nk dtg melawat aku kat ofis ni...huhuhu..cuak la...sbb xth nk entertain cner...pastu sistem pn mcm cikai2 je...hope die ok...ni da xsenang duduk ni sbb die xgtau die nk dtg kul brape...nk msg ke x...adeh...ke tggu jer....alamak..kalo tggu jer cuak...nk wat keje pn xleh...hahahaah....takutttt.....





sempat lg snap gmba ni..hahah....panas2 ag ni terus masuk blog..hahahha...doakan aku selamat n xgelabah yer jp ag...huhuhu....


condition --> rindu org disana...cepat la balik cni...eheheh

3/08/2010

hepi bday ain nadia

08.03.2010



hari ni bday cik puan ni..name die Nur Ain Nadia Binti Mohd Hanapi..ehehe....

dikesempatan ni..aku nk ucapkan selamat hari jadi yg ke-tuttt kpd cik puan tersayang aku ni...semoga pnjang umur n sentiasa dimurahkan rezeki, n jumpe jodoh yg terbaik...

semoga persahabatan kita akan kekal smpai ke nafas yng terakhir k...amin...

3/07/2010

surprise bday 4 abe baha

pg td wat surprise kat abe baha (rakan sepejabat ku) kat UITM ni sempena bday die smlam...

secara kebetulan jer...sbb che su aku cm baik hati la plak nk sponsored kek utk aku n aku kebetulan da buat kek batik ari sabtu ari 2...so, mcm td bawak je la...alang2 kan...

agak meriah la sbb semo staff under USMT ade...hahah..termasuk geng2 ILQAM...so, ofis ni cm meriah giler kot....semo da mcm berkenduri kendara dlm ofis ni....






























3/01/2010

rentetan kazen kawin 2010

14hb 2 2010 & 20hb 2 2010
kali ni aku upload pic time kazen kawen ari 2...mls nk cite byk...stori len kali yer..ngah berserabut sket ni...